Bokhandel og pensumlister

Anne Kristin Gilje
Innlegg: 21
Registrert: tor 21 sep, 2017 14:13

Bokhandel og pensumlister

Legg innav Anne Kristin Gilje » tor 09 nov, 2017 10:32

Hei,
hvordan får bokhandlene hos dere tilgang til pensumlistene?
I HSN har dette vært praktisert forskjellig fra campus til campus, men ved innføring av Leganto blir det behov for en felles rutine. Er det noen som har tenkt noe lurt rundt dette?
Pr nå er det ikke mulig å få presentert alle listene på ett institutt samlet, men det har vi meldt inn som et sterkt ønske. Bokhandlene kan da i prinsippet finne aktuelle lister selv (etter at de er publisert). Det hadde også vært et behov for å kunne søke opp kun pensumlister for henholdsvis høst- og vårsemester.

hilsen
Stina Gilje
Biblioteket, Høgskolen i Sørøst-Norge

Emmanuelle Annie Pascal Dabin
Innlegg: 16
Registrert: fre 22 sep, 2017 9:07

Re: Bokhandel og pensumlister

Legg innav Emmanuelle Annie Pascal Dabin » tor 09 nov, 2017 10:51

Hei,
Det er fint at du tar det opp her Stina, for jeg har også noen spørsmål rundt dette.

Hvordan gjøres det per nå nå hos de ulike institusjonene?
Får bokhandlene tilsendt listene 2 ganger i året, eller fortløpende?
Setter dere frister for sending av pensumlistene til biblioteket?
Jeg har begynt å se på muligheten for å sende en rapport fra Alma analytics til bokhandlene. Siden en foreleser kan veldig lett endre en pensumliste lurer jeg litt på hvilke kriterier er hensiktmessige å bruke her.
Er det forresten aktuelt at rapportene avgrenses til kun bøker?

Endringsforslagene om å få presentert alle listene på et institutt både i Leganto og Alma har fått status "Product manager review".
Når dette innføres og bokhandelen har fått en bruker i Leganto, er dette tilstrekkelig for dere på HSN altså?
Hva tenker dere fra de andre institusjonene?

Mvh Emmanuelle

Anne Kristin Gilje
Innlegg: 21
Registrert: tor 21 sep, 2017 14:13

Re: Bokhandel og pensumlister

Legg innav Anne Kristin Gilje » ons 15 nov, 2017 13:15

I Telemark har vi til nå gjort følgende:
Emneansvarlig har gjort klar pensumlistene (i det pensumlistesystemet vi har brukt til nå), biblioteket har sjekket listene og sendt lenke til Hustrykkeri (produksjon av kompendier) og bokhandel. Noen av bokhandlene har hatt tilgang til å sjekke listene før de er ferdigbehandlet. Dette har vært nyttig for dem (kunnet gjort alle bestillinger klare i eget system på et tidlig tidspunkt).
Pensumlistene har blitt overlevert til bokhandel fortløpende etter publisering (med to publiseringsfrist: 1. desember og 1. juni)
Emneansvarlige har frist for levering av pensumlistene 1. november og 1. mai.

I Buskerud og Vestfold er det bokhandelen som har innhentet pensumlistene direkte fra emneansvarlig. Der har ikke biblioteket hatt en rolle.

Rapport i analytics - her er jeg usikker på hva som er mulig. Det vi ønsker er at bokhandel (og hustrykkeri?)får beskjed med en gang en liste er publisert. Denne "beskjeden" må inneholde selve pensumlisten (eller lenke), hvem som er emneansvarlig, antall studenter, hvilket semester kurset går og hvilken campus kurset går på.

Alle listene på et institutt blir bra. Det burde/må også komme en mulighet til å velge lister for henholdsvis vår- eller høstsemester. Viktig for bokhandel å vite!

Ingrid Eggen
Innlegg: 10
Registrert: tor 07 apr, 2016 11:59

Re: Bokhandel og pensumlister

Legg innav Ingrid Eggen » man 04 des, 2017 15:57

Hos oss har det også vært ulike praksis. Ved tidligere HiNT sendte biblioteket pensumoversikter etter kvalitetssjekk over til bokhandel. Ved vårt tidligere system kunne vi ta ut slike pensumoversikter og oversende fila til bokhandel. Ellers har det vært ulik involvering av biblioteket ved det som nå er Nord universitet. Frister for innmelding av pensum vår og høst, fra nå av blir dette 15. mai og 15. oktober.

Vi ønsker oss å få ut lister slik Anne Kristin Gilje skisserer:
Oversikter pr institutt/neste nivå under fakultet, fordelt på campus, høst/vårsemester. Opplysninger som må være med i tillegg til pensum: antall studenter, opplysning om fagansvarlig kan gjerne være med.
Vi ønsker at alt pensum skal komme med, ikke bare bøker, da slike pensumoversikter ikke bare kan benyttes av bokhandel – men kan også være nyttig for det enkelte campusbibliotek.
Og – så hadde det vært bra og fått med ISBN på disse listene – da unngår vi mye forvirring og misforståelser!


Gå tilbake til «Leganto»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest