Emner uten pensum. Hva gjør dere?

Ann-Louise Skjager
Innlegg: 133
Registrert: ons 22 apr, 2015 8:57

Emner uten pensum. Hva gjør dere?

Legg innav Ann-Louise Skjager » tir 20 nov, 2018 12:16

Hei,
vi har endel emner som ikke har noe pensum. Typisk bacheloroppgave, praksis o.l. Hva gjør dere med disse? Jeg tenker spesielt på Canvas. Er det mulig å fjerne pensumliste fra menyen i Canvas på disse emnene, eller må vi lage en dummypensumliste som opplyser om at det ikke er et pensum i emnet. Det blir jo et ekstraarbeid som vi helst skulle klart oss uten.

Men, så er det stort rom for usikkerhet hos studentene om det blir en feilmelding på emner de prøver å se pensum på, uten at det er noe.
Ann-Louise Skjager
OsloMet - storbyuniversitetet

Anne Kristin Gilje
Innlegg: 21
Registrert: tor 21 sep, 2017 14:13

Re: Emner uten pensum. Hva gjør dere?

Legg innav Anne Kristin Gilje » tir 20 nov, 2018 12:41

Hei, ved USN har vi foreløpig ikke gjort noe med disse emnene. Det enkleste hadde vært om emneansvarlig for Canvas-rommet fjernet "Pensumliste" fra menyen selv (det er enkelt). I utgangspunktet er det vel ingen andre som vet om det skal være pensum i et emne eller ikke? Hos oss er det f.eks. enkelte praksis-emner som også har pensumliste.
Har ikke tenkt over problemstillingen, så interessant hvis andre har gode løsninger!

hilsen
Stina

Christoffer Naustdal
Innlegg: 13
Registrert: tor 18 jan, 2018 8:53

Re: Emner uten pensum. Hva gjør dere?

Legg innav Christoffer Naustdal » tor 22 nov, 2018 9:39

Hei,

Det er sikkert mange som òg har ein inngang til listene frå nettsidene. På HVL er "Pensumliste"-knappen ein fast del av emneoversikta på hvl.no. Er ei liste ikkje registrert får ein ikkje opp noko. Hadde eg vore student hadde eg nok tykt at det var ryddigare å få beskjed om det, enn å ikkje få det.

Vi har ikkje gjort noko med problemstillinga, men har byrje å tenkje på om det kan vere aktuelt å leggje inn ein note i pensumlista. Det vil òg hjelpe oss på biblioteket då vi enkelt kan sjå at her kjem ingen pensumliste. Fjernar ein berre knappen i Canvas, så veit vi jo ikkje det og vi sender kanskje unødvendige purringar.

Kanskje kan få ExLibris til å lage ei løysing der ein lærar klikker på ein knapp når ein opprettar ei pensumliste: "Ingen pensumliste på dette emne". Så ordnar systemet resten.
Med venleg helsing
Christoffer Naustdal
Høgskulen på Vestlandet

Ingrid Eggen
Innlegg: 10
Registrert: tor 07 apr, 2016 11:59

Re: Emner uten pensum. Hva gjør dere?

Legg innav Ingrid Eggen » tor 06 des, 2018 10:39

Hei!
Nord universitet har laga maler som heter "Ikke pensum i emnet" og "No required reading in this course". Vi oppdaga fort at emner med slike seksjoner fortsatte å komme på de ukentlige purrerapportene som går til fakultetene, altså emner uten pensum.

Vi prøver nå ut følgende: bruker seksjonene som nevnt over, men i tillegg "Legg til kommentar" på seksjonen, med samme eller utdypende tekst (kan jo være informasjon om selvvalgt pensum og slikt). Dermed blir det registrert en referanse i Alma. Bruker vi bare seksjon "Ikke pensum i emnet", ser pensumlista tom ut i Alma.

Nord har også lenker til Leganto i emneplanene på nett, og da er det veldig greit å bruke en slik løsning. Ellers vil vel Legantolenka føre til ei melding om at pensum mangler?

Ann-Louise Skjager
Innlegg: 133
Registrert: ons 22 apr, 2015 8:57

Re: Emner uten pensum. Hva gjør dere?

Legg innav Ann-Louise Skjager » tor 06 des, 2018 13:43

Ja, det er kanskje en grei løsning å lage en dummyliste. Den vil jo i så fall bli med på roll-over, så innsatsen gjøres nå.

Tar med meg innspill til videre drøfting internt.
Ann-Louise Skjager
OsloMet - storbyuniversitetet


Gå tilbake til «Leganto»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest