Side 1 av 1

Leganto og studentvisning i Canvas

Lagt inn: tor 30 aug, 2018 7:39
av Ann-Louise Skjager
Hei,
vi får mange henvendelser på at pensumliste ikke vises når man velger studentvisning i Canvas. Det ender ut i en feilmelding om at userid er ukjent. Det er slik at for å se pensumliste i studentvisning, må dette velges i Leganto og ikke i Canvas.
Vi har prøvd å dele denne informasjonen på de plattformene vi kan, i samarbeid med Canvas. Allikevel kommer det henvendelser.

Har noen av dere funnet en god løsning for å unngå slike henvendelser? Har dere en måte å informere på som når igjennom?

Vh,
Ann-Louise

Re: Leganto og studentvisning i Canvas

Lagt inn: ons 12 sep, 2018 14:44
av Christoffer Naustdal
Hei,

Vi har lagt inn beskjed direkte i studentvisningen. Sjå vedlegg.

For å gjere det så brukte eg LTI Field Normalization under "Fulfillment" og "Leganto" i konfigurasjonen.

Brukte dette oppsett:
Field Type: User Id
Regular Expression: .{40}(.*)
Normalization Method: Replace
Replace With:

Kode: Velg alt

<div style="position:absolute; top:10px; width:600px; height:20px; background-color:white;"></div><br/><font color="red" size="5"> Diverre fungerer ikkje Canvas sin funksjon "Studentvising" på pensumlistene/Leganto  </font><br/>Ynskjer du å sjå korleis lista vil bli for studentane? Klikk på pensumlistemenyen og "Sjå pensumliste som ein student."</br><br/><img src="http://www.hvl.no/contentassets/c40e6078b4cc46bba2ccf24fd78ef4d0/sja-som-student.png"/><font color="white" style="visibility:hidden">

Re: Leganto og studentvisning i Canvas

Lagt inn: fre 21 sep, 2018 11:26
av Ann-Louise Skjager
Hei, og takk.
Dette så veldig interessant ut. Skal teste ut hos oss også. Det er jo supert om vi får lagt inn beskjed så tydelig som det dere gjør her.

Oppdatering: Vi fulgte bruksanvisningen din, og det fungerte som smurt. :D Har brukt bildet deres enn så lenge, men etterhvert skifter vi ut til bokmål. :lol:

Vh,
Ann-Louise

Re: Leganto og studentvisning i Canvas

Lagt inn: fre 27 des, 2019 10:07
av Emmanuelle Annie Pascal Dabin
Hei,

I tilfelle noen lurer:
Med januar release vil denne meldingen vises om en instructor bruker LMS-studentvisning i stedet for Legantos:

While using your learning management system’s student view, some functionality may not be supported in the reading list. Please exit the student view and then open the reading list’s student view (Reading List’s main menu > View list as a student).

To enable the error message for Student View in Canvas:
Edit the external app and add the following custom field: canvas_masq=$Canvas.masqueradingUser.id. For more details, see https://developers.exlibrisgroup.com/leganto/integrations/lti/canvas/admin/.
To customize the error message:
Edit the Description and Translation fields for the new lti.user.error.studentView code that has been added to the UI Leganto Labels code table (Configuration Menu > Leganto > General > Labels).

Kilde: https://knowledge.exlibrisgroup.com/Leg ... es?mon=All

Mvh Emmanuelle