Hvordan få tilgjengelig i SFX?

Geir Helge Kavli
Innlegg: 76
Registrert: fre 17 apr, 2015 13:27

Hvordan få tilgjengelig i SFX?

Legg innav Geir Helge Kavli » fre 17 apr, 2015 13:48

Norges musikkhøgskoles bibliotek (og flere andre Bibsys-bibliotek) abonnerer på en strømmetjeneste for musikk som heter Naxos Music Library. Vi ønsker at den skal være tilgjengelig i Oria, men jeg finner den ikke når jeg søker hverken på target eller objects i SFX.

Så spørsmålet er kort og godt hvordan man går fram i slike tilfeller?

Asbjørn Risan
Innlegg: 77
Registrert: tir 09 des, 2008 11:43

Re: Hvordan få tilgjengelig i SFX?

Legg innav Asbjørn Risan » man 20 apr, 2015 11:54

For at en kilde skal være søkbar i Oria må den være inkludert i Primo Central Index (sentralindeksen) som er den store databasen over artikler og annet materiale fra ulike innholdsleverandører. Når kildenn er lagt inn i sentralindeksen må den aktiveres slik at man søker i klden i Oria og den må aktiveres i SFX for at man skal få treff (for å fortelle oria at man har tilgang på kilden).

Hvis en kilde ikke er lagt inn i sentralindeksen så kan man sende et ønske til BIBSYS og vi videreformidler dette til Ex Libris. Vi gjør dette direkte på hver enkelt database (hvis det er en reell mulighet for å få inn basen) og vi deltar også på eventuelle avstemminger over hvilke baser som bør få et fokus i tiden som kommer. I slike tilfeller ser vi på hvilke databaser som er brukt/kjøpt av konsortiet.

Når det gjelder Naxos spesielt så la vi inn et ønske om at denne basen skulle indekseres i november i fjor. Gjeldende status er at den er under vurdering. Vi kan derfor ikke si noe om basen blir inkludert eller eventuelt når. Erfaringsmessig så tar disse prosessene noe tid.


Gå tilbake til «SFX»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 7 gjester